cea mai buna "pomana porcului"

cea mai buna "pomana porcului"
by rizza

luni, 23 iunie 2014

Retete traditionale romanesti : Paturi din Ardeal


Ingrediente

faina de malai
carnati de casa
branza de oaie framantata cu sare
untura - pentru prajit
lapte acru (iaurt) de oaie - pentru servire

Mod de preparare
Se face o mamaliga tare din malai.
Se prajeste carnatul in untura de porc.
Se framanta branza sau se da pe razatoare.
Se pune un strat de mamaliga, un strat de branza, presarata, un strat de rondele de carnati prajiti dupa care iar un rand de mamaliga, branza si carnati, in functie de cate ”paturi” va avea produsul final.

Mod de servire
Se serveste cu iaurt de oaie sau de vaca, acrisor.

Secretul bucatarului
Pentru un plus de savoare, ”Paturile” se ”pregatesc” intr-un vas de yena sau un castron care se pune cateva minute la cuptor pentru ca branza sa se topeasca.
Suplimentar, in fiecare strat se adauga cartofi prajiti si se toarna cu lingura untura.

Pofta buna! by rizza

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu