cea mai buna "pomana porcului"

cea mai buna "pomana porcului"
by rizza

luni, 7 iulie 2014

Traditii romanesti - piparaica ( oaspica ) din Crisana


Ingrediente

1 capatana de usturoi
ulei
smantana
faina
iaurt dulce
Pentru servire:
miez de paine
slanina prajita sau carnati prajiti (optional)

Mod de preparare
O capatana de usturoi se piseaza marunt in rasnita, se pune in ulei usor incins, se trage la marginea plitei, se amesteca repede si se stinge cu putina smantana.
Se pune din nou pe foc, iar cand smantana fierbe se toarna un amestec din 4 linguri de faina si apa sau iaurt mai dulce.
Se pune pe foc toata compozitia si se amesteca mereu pana devine o pasta alifioasa.

Secretul Bucatarului
Amestecul din cele 4 linguri de faina si iaurt care se adauga in cursul fierberii, in smantana, trebuie sa fie lichid, sa curga si trebuie amestecat bine ca sa nu aiba cocoloase.

Mod de servire
Se serveste la ora 10 cu miez de paine, bucatele de slanina prajita sau carnati prajiti.

Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu