miercuri, 25 iunie 2014
traditii romanesti - zama de paparada (ciorba de omleta )
Ingrediente
3-4 bucati de slanina
6-8 oua
otet
bulion
apa
faina
lapte
sare
Mod de preparare
Se prajeste slanina si deasupra se pun 6-8 oua batute; din ele se face paparada (omleta), care trebuie taiata in bucati, cu furculita.
Intr-o oala cu apa clocotita se pune otet sau/si bulion.
Intre timp se pregateste o ”derejeala” (un sos) cu 2 linguri de faina, lapte si apa care se adauga in apa clocotita.
Apoi se adauga ”paparada” taiata bucati si se lasa putin la fiert (pana da in clocot).
Secretul bucatarului
Cu cat pui mai multe oua, cu atat este mai bun gustul ”zamei de paparada”.
Pofta buna!
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu