luni, 23 iunie 2014
traditii romanesti : Balmos de porumb cu oua si carnati
Ingrediente
1 kg faina de porumb alb sau malai
4 linguri untura de porc sau ulei
4 oua
1,5 L lapte acru cu smantana
300 g carnati de porc de casa
sare, dupa gust
Mod de preparare
Se pune laptele acru cu smantana la fiert cu ouale, carnatii taiati bucatele, untura si se amesteca ca ouale sa nu ramana intregi.
Cand incepe sa fiarba se adauga treptat malaiul si se amesteca in continuare sa nu se prinda de fundul oalei.
Se continua pana faina este bine fiarta.
Mod de servire
Se poate servi cu lapte acru sau cu muraturi, ca sa taie greata.
Secretul Bucatarului
Faina de porumb alb se gaseste mult mai greu decat faina de porumb galben dar este considerata mult mai gustoasa.
In cadrul retetei de balmos poate fi inlocuita cu malai, pentru un gust la fel de bun.
Pofta buna!
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu