miercuri, 8 februarie 2012
stiati ca ? despre fructe si legume
Stiati ca... morcovul:
- consumat zilnic imbunatateste vederea, creste rezista organismului la infectii si diminueaza riscul aparitiei cancerului;
- regleaza cu succes tranzitul intestinal;
- contine vitamina A care ajuta la intarirea imunitatii;
- ajuta la obtinerea unui aspect sanatos al pielii;
- intretine sanatatea plamanilor si intestinelor;
- sustine cresterea celulelor din organism;
- este bogat in minerale (calciu, potasiu, cupru, magneziu, fier);
- are peste 85% apa in componenta lui;
- contine acid folic;
consumata zilnic acopera necesarul de vitamina C al corpului;
- contine fibre;
- este bogata in minerale (potasiu, calciu, magneziu);
- are acid folic bun pentru dezvoltarea in conditii optime a creierului;
- consumand suc de portocale scadeti riscul formarii de pietre la rinichi.
Stiati ca... lamaia:
- nu provoaca aciditate gastrica;
- are multa vitamina C;
- ajuta la echilibrul alimentar datorita faptului ca in stare naturala este acompaniata si de alte substante care au valoare mare nutritiva (seleniu, fibre, vitamina P, acizi organici);
- poate fi folosita in orice mancare pentru ca are un aport caloric mic;
- are valoarea optima de utilizare a calciului in organism datorita prezentei vitaminei C si a acizilor organici care fac asimilarea mai usoara.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu